Vydavatelství EA propustilo celé testovací oddělení Apex Legends

1. 3. 2023 – 14:33
0
Vydavatelství EA propustilo celé testovací oddělení Apex Legends
zdroj: Respawn

O budoucnost je ale prý postaráno

Apex Legends patří k nejpopulárnějším multiplayerovým hrám současnosti a pro studio EA znamená mimo jiné slušný zdroj příjmů. K Apexu v minulosti utekla spousta hráčů i streamerů z Warzone, především kvůli špatnému technickému stavu a velkému množství cheaterů. Teď to ale vypadá, že by problémy brzy mohl mít i Apex.

EA totiž z ničeho nic uzavřelo své studio v louisianském Baton Rouge. Na tom by nebylo nic zas tak zvláštního, takové věci se dějí poměrně často, zejména v aktuální náročné ekonomické situaci. V Baton Rouge nicméně sídlilo prakticky celé QA oddělení, které mělo na starost právě Apex Legends.

Zrušení studia tedy samozřejmě budí otázky, jakým způsobem bude probíhat kontrola kvality a testování. Magazín GameInformer kontaktoval společnost EA s žádostí o vyjádření k hromadnému propouštění zaměstnanců, vydavatelství nicméně v prohlášení pouze vágně uvedlo, že se jedná o součást nové strategie.

Z vyjádření je také patrné, že QA testeři nebyli kmenovými zaměstnanci, ale kontraktory od zprostředkovatelské agentury. EA údajně testování napříště nehodlá koncentrovat na jednom místě. Z vyjádření je patrné, že bude QA oddělení dost možná přesunuto do úspornějších zemí, než jsou Spojené státy.