Výhružky smrtí a odhalování soukromí. Subreddit Halo byl kvůli toxicitě uživatelů uzavřen

6. 12. 2021 – 9:57
0
Výhružky smrtí a odhalování soukromí. Subreddit Halo byl kvůli toxicitě uživatelů uzavřen
zdroj: Microsoft

Agresivita komunity přesáhla únosnou mez

První recenze Halo Infinite jsou venku, na tu naši si budete muset ještě nějaký čas počkat. Multiplayerovou betu už ale hráči mohou testovat nějaký ten čas a na internetu se objevovalo množství často velmi odlišných názorů. Někdy to ale hráči s jejich projevováním poněkud přeháněli.

Subreddit Halo musel být na víkend zcela uzavřen, protože na něm došlo k několika výhružkám smrtí, ale také k příkladům takzvaného doxxingu, tedy odhalení skutečné identity členů fóra a dalších přestupků. Moderátoři říkají, že rozhodně nechtějí lidem upírat možnost kritizovat Halo Infinite, je ale třeba dělat to v rámci pravidel a zákonů. V tuto chvíli je fórum opět přístupné.

Důvodů ke kritice si komunita našla spoustu, počínaje battle passem, který nedostatek obsahu supluje extrémně pomalým expením, přes mikrotransakce, odemykatelný obsah, až k faktu, že si hráči nemohou vybírat herní režimy svobodně, ale musejí se spokojit s tím, co vývojáři v konkrétním týdnu zpřístupní.

Halo Infinite vychází v plné verzi tuto středu na PC a současné i minulé generaci Xboxu. Navzdory ročnímu odkladu vydání nebude při startu obsahovat všechny prvky, jako je komunitní nástroj Forge nebo kooperativní kampaň. Tyto aspekty mají do hry přibýt v první polovině příštího roku.

Zdroje:
Reddit