Vývojář Apexu hovoří o možnosti úpravy ovládání na konzolích

26. 8. 2021 – 16:00
0
Vývojář Apexu hovoří o možnosti úpravy ovládání na konzolích
zdroj: Respawn

Není to tak snadné, jak by se mohlo zdát

Možnost nastavit si ovládání podle svého by měla být naprostým standardem, bohužel tomu tak ale mnohdy není. Dobře to znají konzoloví hráči Apex Legends, kteří jsou odkázáni pouze na základní, vývojáři dané nastavení, zatímco jejich kolegové na PC si mohou ovládací schéma nastavit dle libosti.

K této problematice se na Redditu vyjádřil člen vývojářského týmu Respawn Entertainment s přezdívkou RobotHavGunz. Uvedl, že vlastní nastavení ovladače je relativně složitým procesem, protože samozřejmě neexistuje optimální způsob, jak vše namapovat na 16 tlačítek, zatímco na PC mají hráči zdánlivě nekonečnou plejádu možností. 

Tým dle jeho slov nemůže nastavení odemknout úplně, protože by mohlo docházet ke kolizím v uživatelském rozhraní, ale v některých případech by možnost úpravy rozhodně měla přicházet v úvahu. Zcea typickou situací je například moment, kdy se snažíte oživit padlého kolegu, ale místo toho otevřete nedaleké dveře. Padlí navíc mohou dělat problémy s přebíjením zbraní a v nepřehledných situacích může sebemenší chybička znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.

RobotHavGunz říká, že ke změnám v ovládacím schématu tým přistupuje velmi, velmi opatrně, protože hráči, kteří v Apexu strávili stovky či tisíce hodin mají už nastavenou svalovou paměť a každá změna se na výkonu negativně projeví. Neříká, že tým v budoucnosti žádné úpravy neudělá, ale jde o záležitost, která si zaslouží velmi citlivý přístup.

Apex Legend je momentálně ve své 10. sezóně, hra je dostupná na PC, současných i minulých konzolích a také na Nintendu Switch.

Zdroje:
Dexerto