Vývojáři Halo Infinite ruší plány na split-screen kooperaci a odkládají další sezónu

2. 9. 2022 – 11:24
0
Vývojáři Halo Infinite ruší plány na split-screen kooperaci a odkládají další sezónu
zdroj: Vlastní foto autora

Obrovské zklamání

Těžko říct, co se ve 343 Industries děje, nově oznámená plánovaná roadmapa ovšem naznačuje, že provoz a kontinuální vývoj Halo Infinite zřejmě neprobíhá tak úplně podle plánu. Hra, která měla původně vyjít s launchem nové generace Xboxu a byla opožděna o celý rok, aby následně stejně nevyšla v kompletní podobě, má další problémy.

Ukazuje se totiž, že další, v pořadí třetí sezóna v multiplayeru byla odložena a dorazí až v březnu příštího roku. Odklad nebyl nijak vysvětlen, v zásadě to ale není ta nejhorší zpráva, která se kolem Halo Infinite točí. Vývojáři totiž zcela zrušili plány na slibovaný (a pro sérii Halo zcela typický) split-screen co-op, tedy možnost společného hraní na jedné konzoli.

Toto rozhodnutí bylo vysvětleno snahou o vylepšení a urychlení aktuálního live service vývoje a také pokusem o rychlejší vyhovění hráčské zpětné vazbě. 343 Industries údajně přeskupili své zdroje tak, aby zefektivnili běžící procesy, což ovšem stálo oběť v podobě kooperativního split-screenu. 

Aby autoři trochu osladili hořké zprávy a usnadnili hráčům už tak dlouhé čekání, slibují, že v listopadu vydají takzvaný zimní update, ve kterém naleznete dvě nové mapy, nový herní režim a především dlouho očekáváný Forge Mode (zatím jen v betě) a v neposlední řadě i plnou verzi online co-opu. 

Plánovaná odložená třetí sezóna pak přijde s novými arénami, herními režimy, s novou zbraní a samozřejmě také s novým battle passem.

Zdroje:
343 Industries