xQc opustil Twitch kvůli mnohem lukrativnější nabídce

19. 6. 2023 – 13:53
0
xQc opustil Twitch kvůli mnohem lukrativnější nabídce
zdroj: Foto: Profimedia

Kanadský streamer si přišel na pěkné peníze

Kanadský streamer a bývalý Overwatch profesionál Félix “xQc” Lengyel podepsal dvouroční smlouvu s Kickem, která mu může zajistit až 100 milionů dolarů, pokud se vše zadaří. 

Tato smlouva je obrovským krokem vpřed pro Kick, ze kterého se za velmi krátkou chvíli stal ten největší konkurent Twitche. To převážně díky tomu, že streamerům nabízí příznivější podmínky, mezi které patří například rozdělení financí 95/5. Zatímco fialový pokračovatel Justin.tv si finance rozděluje 50/50 a přemýšlí dokonce o rozdělení 40/60.

Kick má zatím v průměru mezi padesáti a dvěstě tisíci sledujícími naráz, ale s příchodem xQcho se očekává rapidní nárůst, který by stránku mohl katapultovat a přilákat tak další velká jména, která přemýšlí o odchodu ze streamovací platformy Amazonu.

Je důležité dodat, že xQcho smlouva je neexkluzivní, což znamená, že se xQc klidně může objevit na jiných streamovacích platformách jako je TikTok, Youtube a dokonce I Twitch. Jeho čisté finance ze smlouvy mi přinesou více peněz než LeBronu Jamesovi, který je nejlépe placeným hráčem v NBA, pokud nepočítáme ostatní příjmy, ve kterých nejspíše ještě chvíli žádný streamer nebude moct legendárnímu basketbalistovi konkurovat. 

Kick zatím rozhodně nemá tak velké jméno jako Twitch, ale postupuje mílovými kroky a je jen otázkou, jak dlouho bude trvat, než se k xQcmu přidají další megahvězdy.

Zdroje:
Dexerto