Začínající streameři by se měli vyhýbat slavným hrám, myslí si Ninja

20. 6. 2022 – 17:12
0
Začínající streameři by se měli vyhýbat slavným hrám, myslí si Ninja
zdroj: SVG

Jak nastartovat úspěšnou kariéru?

Tyler Blevins, známý pod přezdívkou Ninja, získal většinu svého věhlasu díky streamování hitu Fortnite. Na Twitchi má 18,3 milionu sledujících a ačkoli s někdejším odchodem na platformu Mixer, která dopadla neslavně, jeho hvězda mírně upadla, pořád patří mezi největší jména mezi tvůrci obsahu. 

Své zkušenosti nabízí i novopečeným streamerům, kteří sní o kariéře velkých hvězd, jako je xQc, Ludwig a další. Dle Ninjova názoru je ovšem lepší, pokud takový nováček neskočí rovnou k vysílání velkých a známých her, jak by mu možná radil prvotní instinkt.

V takovém případě prý riskuje, že zapadne mezi tisíce dalších, kteří se hrám, jako je Fortnite, Call of Duty: Warzone nebo třeba Apex Legends věnují. Lepší je dle něj pro začátek zkusit štěstí s menší hrou, která má ale věrné a stabilní publikum. Budování počtu sledujících je v takovém případě snazší a máte mnohem větší šanci, že vás diváci a fanoušci objeví.

Ninja připouští, že obzvláště talentovaní hráči se mohou prosadit v libovolné hře, je to ovšem mnohem náročnější cesta a letmý pohled na Twitch podle něj prozrazuje, že existuje velké množství kanálů skutečně dobrých hráčů Valorantu, Apexu či CS:GO, na které se bohužel nikdo nedívá.

Optimální je pokusit se naskočit na vlnu popularity nějakého titulu hned v základu, loni byl dobrým příkladem Valheim, letos to může být třeba V Rising

Zdroje:
Twitter