Známe detaily o nové hrdince pro Overwatch 2 a fungování battle passu

16. 9. 2022 – 10:56
0
Známe detaily o nové hrdince pro Overwatch 2 a fungování battle passu
zdroj: Blizzard

Kiriko se hlásí do služby

Overwatch 2 je už skutečně za rohem, spuštění free-to-play nástupce hrdinské multiplayerové střílečky od Blizzardu je naplánováno na 4. října a vývojáři se konečně rozpovídali o nových detailech, které se týkají chystané nové hrdiny a battle passu.

Zmíněnou novou hratelnou postavou bude Kiriko, jedna ze tří nováčků, kteří budou k dispozici hned při startu nového dílu. Spadá do kategorie podpůrných hrdinů a má mazat hranice mezi DPS a healery. Bude také první hrdinkou, kterou můžete získat v bezplatném battle passu.

Kiriko byla navržena pro nový model 5v5, s nímž Overwatch 2 přichází. Je rychlá a může se tedy bleskově zapojovat do menších soubojů různě po mapě, což zvyšuje její efektivitu. Vývojáři ji popisují jako akční healerku, která se pohybuje uprostřed boje a léčí některého z členů týmu. Nepatří mezi pasivní postavy, které by se pohybovaly na pozadí.

Při tvorbě postavy si prý vývojáři kladli otázku, jak navrhnout léčící postavu, kterou by si mohli oblíbit i na útočení orientovaní hráči, kteří mají rádi třeba Genjiho. Její primární schopností je metání papírových talismanů s léčivou mocí, sekundární útočná schopnost je pak vrhání kunai, které sice nedávají velké základní poškození, kritické údery ale mohou zdraví nepřátel pořádně pocuchat a Kiriko je zvládá házet s vysokou kadencí.

Hráči, kteří si pořídí prémiový battle pass, dostanou Kiriko okamžitě, ti se základním bezplatným si ji musí postupně odemknout. Obsah obou battle passů je logicky dost odlišný, prémiová varianta nabízí třeba 20% XP boost, více skinů vyšších kvalit a velké množství kosmetických předmětů. V té bezplatné najdete následující odměny:

  • Kiriko
  • 2 Epic skiny
  • 1 weapon charm
  • 2 souvenýry
  • 1 highlight intro
  • 14 dalších předmětů (emotikony, vítězné pózy, jmenovky, spreje, ikony atd.)
  • Prestige Tier tituly
Zdroje:
Blizzard