Dr. Disrespect chystá vlastní hru. Bude to battle royale jako žádná jiná

10. 8. 2021 – 16:00
0
Dr. Disrespect chystá vlastní hru. Bude to battle royale jako žádná jiná
zdroj: Dr. Disrespect

Battle Royale se stále řadí mezi nejpopulárnější multiplayerové žánry, zlí jazykové by ale mohli namítat, že jsou si jednotlivé hry podobné jako vejce vejci. Právě tenhle status quo chce rozrazit slavný Dr. Disrespect, a to tím nejlepším způsobem - vývojem vlastní hry.

Už letos v květnu si fanoušci streamera všimli, že se mu na ploše počítače povaluje složka s názvem GameIdea_1, tedy patrně soubor nápadů na hru. Teprve včera jej ale konečně přemluvili k tomu, aby trochu pozvedl pokličku tajemství a nechal chtivé zvědavce nahlédnout. Po krátkém váhání nakonec Dr. Disrespect svolil a složku otevřel.

Zmínil, že nechce moc lákat a že vše oznámí, až bude ten pravý čas. Ve složce se ale nacházel projekt s pracovním názvem Vertical BR, což naznačuje, jakým směrem se autor ve svých myšlenkách ubírá. Koncept ukazuje dvě části vysoké budovy, strojovnu a balkon nad mraky. Dr. Disrespect už v minulosti naznačoval koncept požáru, který začíná ve spodních patrech a hráči se snaží dostat až na vrchol, případně uniknout různými východy.

Battle Royale hry se dosud omezovaly na horizontální zónu, která se postupně smršťuje a hráči, kteří se ocitají mimo její hranice, postupně umírají. Jedním z mála inovativních pokusů v tomto ohledu byl zapomenutý Darwin Project, který do polohy zóny dával element náhody a navíc vytvořil roli režiséra, který mohl ostatním hráčům připravovat pořádně zapeklité okamžiky.

Dr. Disrespect není v herním vývoji úplným nováčkem, pomáhal navrhnout mapu pro Rogue Company a rád by pomohl i vývojářům Valorantu. V současné době toho má ale na talíři docela hodně, nedávno jsme vás informovali o jeho zájmu nastartovat streamovací budoucnost na platformě Netflix. Uvidíme, které z jeho aktivit nakonec přinesou ovoce.

Zdroje:
Dr. Disrespect