Nová FPS od Riot Games představuje ohnivého Phoenixe

10. 3. 2020 – 12:35
0
Nová FPS od Riot Games představuje ohnivého Phoenixe
zdroj: tisková zpráva

Valorant, kompetitivní střílečka od autorů League of Legends, s každou další postavou nabírá konkrétnější tvar. Tentokrát tvůrci ukázali pána plamenů.

Valorant, nová hra od velikánů z Riot Games, představuje své první hrdiny, a že se máme na co těšit. Tahle kombinace hrdinské střílečky s mechanikami CS:GO střelby a obecně zbraní má vyjít už v létě, a proto můžeme čekat čím dál více informací a také videí, jako je například tento trailer:

zdroj: Archiv

Ohnivý hrdina Phoenix, který může díky svým schopnostem připomínat Mustanga ze slavné anime série Fullmetal Alchemist, pochází se Spojeného království. Riot nám na tomto hrdinovi skvěle prezentuje staré známé FPS mechaniky, nicméně v novém hávu. Hned první schopnost, kterou můžeme ve videu vidět, je totiž klasický oslepující granát. Jenom se místo o granát jedná o ohnivou kouli (Curveball), která ještě ke všemu umí létat za roh. 

Další ze schopností je ohnivá zeď (Blaze), kterou může Phoenix zablokovat v podstatě jakýkoliv koridor, nehledě na jeho šířku. To dá hráči a v podstatě celému týmu možnost rozdělit nepřátelskou partu a zaměřit se tak na toho jednoho chudáka, který zůstane sám.

Samozřejmě by také bylo divné, kdyby tento hrdina díky svému ohni alespoň nějak nezraňoval. Na to mu vystačí jeho třetí schopnost – Hot Hands, díky které hodí další, tentokrát o trošku větší ohnivou kouli na určené místo. Ta poté exploduje při zásahu a zraní všechny okolo, zatímco samotného Phoenixe vyléčí.

No a co by to bylo za hrdinu bez ultimátní schopnost? Právě ta Phoenixova by podle mého názoru snad ani nemohla být jiná. Tento hrdina totiž díky své ultimátce (Run it Back) dokáže označit místo, na kterém se právě nachází, a pokud v průběhu několika následujících vteřin umře, navrátí se na označenou lokaci. A to s plným počtem životů. Ekko z League of Legends? Ano, v podstatě ano, jen se nejedná o technické pojetí, nýbrž fantasy.

Sami jsme zvědaví, jak se tento hrdina bude hrát, ale vypadá to zatím na neřízenou střelu. Co si o Phoenixovi myslíte vy?

Zdroje:
Riot Games