Streamovací platforma musela najít náhradu za ikonický emotikon

Streamovací platforma musela najít náhradu za ikonický emotikon
zdroj: Shutterstock

Když se politika dostane do virtuálního světa, mohou vznikat nepříjemnosti.

Na začátku roku byl emotikon PogChamp z Twitch.tv smazán. Důvodem byly výroky Ryana “Gootecks” Gutierreze, který veřejně volal po pokračování výtržností v americkém Kapitolu. Ryan je tím, kdo je na původním emotikonu zobrazen. Podrobnosti okolo celého incidentu naleznete v našem předchozím článku.

Streamovací platforma se rozhodla nešťastnou situaci alespoň částečně zlepšit, a proto dala komunitě možnost hlasovat o tom, jaký emotikon PogChamp nahradí. Ze strany Twitche se jedná o chytré řešení.Kdo jiný by o jeho nové podobě měl rozhodovat než ti, kteří jej budou následně nejvíce používat.

Vítězem komutní soutěže se stala verze s názvem “KomodoHype”, zobrazující varana komodského v ikonické podobě s otevřenou pusou. Zvířecí emotikon musel při cestě za vítězstvím porazit několik známých tváří.

 

KomodoHype je nyní dostupný pod svým originálním názvem, ale i pod zkratkou “PogChamp”. Nezbývá než popřát varanovi spoustu štěstí. Narozdíl od Ryana by se nemusel zamotat do politických otázek, i když, člověk nikdy neví.

Zdroje:
Talkesport