Tým Heroic oznámil, že se do jeho řad vrací trenér Petersen, dříve potrestaný kvůli podvodu

Nicolai “HUNDEN” Petersen byl kvůli porušení pravidel potrestán nuceným přerušením své kariéry, za spolupráci mu ale komise snížila trest.

Tým Heroic oznámil, že se do jeho řad vrátí trenér Nicolai Petersen. Ten byl kvůli kauze “spectator bug” potrestán nejdříve ročním zákazem činnosti, následně mu byl trest ze strany Esports Integrity Commission snížen na osm měsíců. O celé kauze, která zasáhla až třicet sedm profesionálních trenérů, jsme informovali v září roku 2020.

Organizace Heroic si Nicolae očividně velmi váží, neboť i po takovém fiasku na trenéra nezanevřela. Poté, co byl Hunden potrestán zákazem činnosti, jej Heroic přesunul na pozici analytika. Komunita tehdy na tento krok reagovala velmi negativně, to ovšem rozhodnutí týmu nezměnilo.

Dánský trenér sehrál klíčovou roli v úspěšné sezóně 2020, pro lídra týmu Caspera "⁠cadiaN⁠" Møllera a zbytek organizace tak dává smysl si Nicolae ponechat. „Hunden je náš muž. Řekli jsme to už dříve a budeme to říkat i nadále. Pomáhá nejen týmu, ale i celé Counter-Strike scéně,” sdělil CEO Erik Askered. 

Po návratu čekají na Hundena dvě nové tváře, entry fragger Ismail “refrezh” Ali a support Rasmus “sjuush” Beck. Dvojice pomohla týmu k druhému umístění na ESL Pro League Season 13. Plán týmu je jasný - s Nicolaiem chtějí mířit na první místo.

Zdroje:
win.gg