Fortnite se stává prvním olympijským esportem

Fortnite se stává prvním olympijským esportem
zdroj: Foto: Epic Games

Má to ale háček

Nedávno Mezinárodní olympijský výbor oznámil, že oficiálně uzná esport a uspořádá v něm olympijské zápasy. Zároveň bylo oznámeno, že během této akce bude olympiáda hostit vlastní výzvu ve Fortnite.

Dvanáct hráčů z Fortnite Champion Series, esportového okruhu Fortnite, bude soutěžit o zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili. Fortnite se tak oficiálně stává olympijským esportem. 

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) na začátku května oznámil, že Fortnite bude historicky prvním olympijským esportem. Bohužel to nebude tak, že by z Battle Busu vyskočil zástupce každé země, která má nárok bojovat o slávu

Nebude se v něm dokonce ani objevovat základní režim hry Battle Royale. Místo toho bude na olympijskou soupisku vybráno 12 profesionálních hráčů Fortnite ze série Fortnite Champion Series. Těchto 12 si zahraje na vlastním ostrově se střeleckou výzvou. Ta je označována jako výzva Mezinárodní střelecké sportovní federace (ISSF).

Vstup esportu do olympijských her se setkal se smíšeným přijetím, protože mnozí mají pocit, že výzvy stanovené MOV se přesně nepodobají hře. Vzhledem k tomu, že ISSF Challenge bude zcela novým režimem pro profesionální hráče, těžko říct, zda jde o přesnou reprezentaci Fortnite jako esportu. 

Nicméně MOV už má zjevně své plány nastavené a měnit se nebudou. Historicky první olympijské finále v esportu se koná v Singapuru od 22. do 25. června. ISFF Challenge pro Fortnite se uskuteční 24. září.


Zdroje:
win.gg