Epic čelí hněvu hráčů kvůli ratingu ve Fortnite

20. 11. 2023 – 16:30
0
Epic čelí hněvu hráčů kvůli ratingu ve Fortnite
zdroj: Foto: Epic

Skiny a koupený obsah totiž nefungují tak, jak byli hráči zvyklí

Megaúspěšný battle royale hit Fortnite se v poslední době snaží čím dál více konkurovat Robloxu a Epic stále silněji tlačí obsah tvořený samotnými hráči, který před časem podpořil vydáním nástrojů Creative 2.0. Bohužel, nejen že uživatelské rozhraní hry teď vypadá naprosto otřesně a hlavní menu je zaplevelené ohromným množstvím balastu, který snad nikdo nemůže chtít hrát, problém postihl i aspekty hry, za které hráči zaplatili.

Epic totiž nově obsah rozděluje do několika kategorií podle věkové dostupnosti, od módů pro ty nejmenší přes obsah pro hráče od deseti let věku až po teenagery. Ukázalo se ovšem, že třeba i skiny, za které hráči v minulosti utratili nemalé peníze, nejsou nově dostupné ve všech ratingových kategoriích.

Přehlédněme, že obecně jde především o cartoonové postavičky, celé nastavení je ale zjevně od základu špatné, protože například skin Mewsicles, tedy jakási svalnatá kočka, je k mání jen v obsahu pro ty nejstarší uživatele, kdežto skin Michaele Myerse, tedy zabijáka z filmové série Halloween, si mohou bez problémů nosit i ty nejmenší děti.

Epic slibuje, že se situace v nejbližší době vyřeší a že skiny budou v budoucnu dostupné napříč všemi kategoriemi s tím, že v případě potřeby budou pro každou kategorii zvlášť upraveny. Není ovšem jasné, proč napřed firma nevyřešila technické záležitosti a až potom přikročila k tak razantním změnám.

Zdroje:
Epic